VOLČJI TABOR avgust 2022

13. “VOLČJI TABOR”- 2022

za otroke in mladostnike ter člane LIKUS-a:

1. TERMIN: od sobote 20.8. – sobote 27.8.2022 (7 dni – 150 EUR/osebo)

2. TERMIN: od ponedeljka 15.8. – sobote 20.8.2022 (5 dni – 110 EUR/osebo)

2. TERMIN SE POLNI ŠELE PO TEM, KO JE PRVI POLN!!

Namen tabora je:

aktivno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi, spoznavanje goric, gozda, živali, druženje z vrstniki, gradnja odnosov, priprava na šolo in življenje (proti potrošništvo).

Program tabora:

Namestitev v šotore ali hiške, spoznavanje življenja v odročnih krajih, delo na kmetiji (aktualna dela), priprava hrane in pečenje pice v naravi, priprava piknika, tabornega ognja, ogled jame Vindija (po želji), ogled več kmetij, kopanje v bazenu na taboru, trampolin na taboru, razne družabne igre, pohodi predvsem pa bivanje v naravi, taborni ogenj. Obiskala nas bo zeliščarka, lovec, vojak, obiskali bomo kmetijo, obravnavali bomo prvo pomoč.

Prevoz na Tabor:

Organiziran bo avtobusni prevoz iz Maribora

Maribor -10.00 uri (iztred Rutarja), Ptuj – 11.00 uri (Q center, Puhova ulica 1).

Varnost:

Za varnost bodo skrbeli izkušeni vodniki. Otroci bodo večino časa na izoliranem območju sami (ni stikov z domačini). Srečevali bodo ljudi le na kakšnem pohodu. V primeru kakršnih koli zdravstvenih težav smo oddaljeni manj kot eno uro vožnje od Maribora.

Za Korono bomo poskrbel z rednim umivanjem rok, razkuževanjem rok, kopalnice, dnevnim merjenjem temperature, po potrebi nosili maske (v trgovini…).

CENA VKLJUČUJE:

10 EUR – prevoz na tabor, 10 EUR/dan – za 5 obrokov hrane (zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja), nočitev v hiški ali šotoru, program in varstvo 10 EUR/dan. Skupno torej 20 EUR/dan + prevoz. Strošek tabora je mogoče poravnati na LIKUS (do odhoda).

TRR SI56 6100 0000 1511 995 (Delavska hranilnica) namen 13 tabor Ime in priimek otroka

(žepnino je možno trošiti le v lokalni trgovini, ki je 3 km vstran od nas in za to ne bo veliko možnosti za zapravljanje denarja max 10 EUR na tabor).

Priporočilo: Osebna prtlaga naj bo čim manjša. Vsebuje naj dovolj toplih oblačil in kakšno zaščito za dež, priporočljiva je zaščita za klope in druge žuželke, obuvalo za pohode ter oprema za kopanje, plastenka za vodo, kapa, mali nahrbtik. Pripomočki za osebno higjeno. Upoštevajte dejstvo, da bomo veliko v naravi in se v gozdu lahko oblačila tudi poškodujejo. Otroci naj imajo seboj spalne vreče in blazine. V kolikor nimajo te opreme jo bodo dobili pri nas.

Podrobnejše informacije bodo udeleženci prejeli po el. Pošti. Skupina bo štela do 20 otrok + vodniki in gosti.

Tabor se bo zaključil v soboto 27.8.2022 oziroma 20.8.2022 (S PIKNIKOM TUDI ZA STARŠE).

Razlog je možen skupni ogled bližnje jame Vindija, Etno hiše (lokalna posebnost) in skupni piknik na mestu tabora. Podrobnosti po el. Pošti za prijavljene.

PONUDBA:

Za vakega novega otroka, ki ga pripeljete upoštevam vašemo otroku 10% POPUST.